Ez volt az első alkalom, hogy az Egyesült Királyság snowboard cross csapata dobogóra állhatott egy havas vébén – jegyzi meg a PlanetSki, és hozzáteszik, hogy a versenyszámban a második helyezett az osztrák Jakob Dusek és Pia Zerkhold lett, míg a bronzérmet a francia Merlin Surget és Chloe Trespeuch szerezte meg. 

Charlotte Bankes 27 évesen már több világbajnoki cím birtokosa, míg a 21 éves Huw Nightingale-nek ez az első nagy bajnoki címe.

Bankes a versennyel kapcsolatban elmondta, hogy bármennyire is nehéz körülmények között csúsztak, sikerült neki és Nightingale-nek is a lehető legjobb formáját hoznia. 

Az Egyesült Királyság snowboard csapatának vezetőedzője, Pat Sharples szerint Huw olyan teljesítményt nyújtott, amit versenyen még sosem láttak tőle, és bízik benne, hogy a következő évek egyik nagy versenyzője lesz belőle. 

Az Egyesült Királyság a bakuriani freestyle vébén a második aranyérmét szerezte meg: hétfőn a 16 éves Mia Brookes sporttörténelmet írt, amikor megnyerte a snowboardosok slopestyle versenyszámát.

A snowboard cross versenyszámot a 2017-es Sierra Nevada-i bajnokságon vezették be.