Fanny Smith 31 éves svájci freestyle síelő. A freestyle és a sícross rajongóinak aligha kell bemutatni: 2010 óta részt vett minden téli olimpián és egy rakat világversenyen, melyeken összesen 69-szer állt dobogóra, ebből 29-szer pedig a dobogó legmagasabb fokára. (Olimpián “csak” bronzérmet szerzett, de abból kettőt.)

Svájcban a Villars síközponthoz közel nőtt fel, két éves volt, amikor először lécre tették, 14 évesen pedig már profi volt. 18 évesen nyert először freestyle világversenyt, de még a 2010-es szezonban balesetet szenvedett, és szanaszét szakadt a keresztszalagja. Az esést követően majdnem 4 év profi versenyzés maradt ki, de aztán visszatért, és azóta is rendszeres indulója a skicross és a freestyle futamoknak.

Smith már készül a következő szezonra, Instagramján pedig megjelent egy videó, ahogy távolról sem szokványos programmal edz, értsd: fitnesz labdáról fitnesz labdára ugrál. A programhoz két dolog biztosan kell, egyrészt eszelős egyensúlyérzék, másrészt mérhetetlenül erős combizmok. Nála ebből mindkettő megvan.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Fanny Smith (@fannysmith) által megosztott bejegyzés

Hogy valami havasat is lássunk tőle. Fanny Smith sícross edzésen:

És még egy, egy tán még az előzőnél is látványosabb:

(Kiemelt kép: Fanny Smith Facebook)