Tipikus helyi ételek nélkül nincs étlap?

Szerintünk nincs, mivel számunkra roppant fontos, hogy a régióra jellemző, házilag készített ételeket szolgáljunk fel. Ez része a fenntartható vendéglátásnak, miként az is, hogy kizárólag osztrák hústermékekkel és rengeteg osztrák biotermékkel dolgozunk. Az alapanyagok nagy részét a környék gazdaságaiból szerezzük be, de fogásaink közt egyéb osztrák régiók jellegzetes ételei is megtalálhatóak. Az alapot természetesen az adott helyszínről szerezzük be.

Az ételeket tekintve: melyik fogás jellegzetes helyi?

Például a báránykolbász, amit gyömbéres káposztasalátával, burgonyával és áfonyás mustárral adunk, illetve a serpenyőben felszolgált császármorzsa alma- és szilvaszósszal.

A kolbászt is házilag töltik, itt a konyhán?

Nem. Egy helyi hentes készíti, kizárólag nekünk. Tehát ez más hüttében nem is kapható.

Amennyiben változik az étlap, mi az, ami nem kerülhet le róla?

A kaspressknödelsuppe, ez egy kiadós marhahúsleves gombóccal, illetve a kasnockerl, no meg a császármorzsa, a kaiserschmarr.

Mitől lesz lila a kaiserschmarr? 

Az nem a sima hanem a schwarzbeerkaiserschmarrt. A belekevert szedertől változik meg a tészta színe.

Símagazin vagyunk, az utolsó kérdés mellett nem csúszhatunk el. A szakácsok és a pincérek a téli szezonban síelhetnek, vagy nincs rá lehetőségük?

Természetesen mehetnek síelni. Annyira, hogy tőlünk kapják a szezonbérletet.

SKIPLUS GALÉRIA

AMIT KÜLÖNÖSEN SZERETTÜNK:

  • a már említett báránykolbász,
  • a borjúragu
  • és a szederrel készített császármorzsa.

Térképen:

HÜTTEAJÁNLÓ
Négy évszakos vendéglátóhelyekről írunk, melyben jártunk, kipróbáltuk, és jót is ettünk ott. Faxnimentes helyi ételek, frissen panírozott rántott hús, kézzel húzott rétes tészta. Darab-darab étkezdékről nem írunk, azokból minden sarkon van négy, és bárki megtalálja. A jót keressük, és ha megtaláljuk, közöljük.