A svájci Verbier síterepen öt nap alatt négy haláleset történt. Miként a PlanetSKi írja: a hatóságok figyelmeztetnek, hogy a körülmények kritikusak, és a pályán kívüli szakaszokon a szokottnál jóval óvatosabban kell síelni. 

A legutóbbi, március 15-én történt incidens napján 3-as szintű lavinaveszély volt érvényben, ami nagyon erősnek számít. Az ajánlás szerint ilyen esetben kifejezetten ellenjavallott a pályákon kívül, kezeletlen havon síelni. A hógörgeteg délután indult, és 2725 méteres magasságban temetett maga alá egy 58 éves, orosz származású síelőt, aki a balesetben életét vesztette. 

A hatóságok közölték, hogy a kantonban jelenleg is több helyen veszélyes a hótakaró, mivel az alsó, lazán kapcsolódó rétegekre friss hó esett, ami megágyaz a lavinák indulásának. Hozzátették: a veszélyes hóhelyzet még egy ideig megmaradhat. 

A március 15-i incidensről azt írták szemtanúk a PlanetSkinek, hogy a lavina több embert is elkapott, többségüket más síelők és a központ mentőszemélyzete hozott ki a területről. 

A francia és a svájci Alpokban a március 15-ét megelőző 10 napban összesen 56 lavinát regisztráltak. Jelentések szerint a franciaországi Les Arcs-ban szerint egy lavina három embert temetett maga alá, de mindannyiukat sikerült kimenteni. A területen jelenleg 4-es szintű riasztás van érvényben.